'Ajax sloopt clausule uit contract Ziyech, Overmars kan de hoofdprijs vragen'

'Ajax sloopt clausule uit contract Ziyech, Overmars kan de hoofdprijs vragen'

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 15:33vr 04-10-2019 om 15:33

Hakim Ziyech kan níet meer voor een minimaal bedrag van 30 miljoen euro weg bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Marc Overmars is erin geslaagd de clausule uit het contract van de Ajax-vedette te 'slopen'.

Geïnteresseerde clubs konden Ziyech (26) voor 30 miljoen euro ophalen in Amsterdam, maar die kans is verkeken. Bij het tekenen van zijn nieuwe contract, vorige maand, verdween de clausule. Dat melden verslaggevers Valentijn Driessen en Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"De clausule van 30 miljoen euro is eruit gesloopt, waardoor Overmars de absolute hoofdprijs kan vragen", aldus Verweij. De vraag is nu hoeveel Ziyech moet kosten. "Voor Donny van de Beek wordt meer dan 50 miljoen euro gevraagd, dus dat zal zeker ook voor Ziyech gelden. Misschien worden het wel bedragen die richting die van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gaan."

Door zijn nieuwe contract, dat loopt tot de zomer van 2022, is Ziyech volgens De Telegraaf de best betaalde speler ooit in Nederland. Deze week vestigde hij de aandacht van heel Europa op zich door de score op fabelachtige wijze te openen tegen Valencia. Ajax won met 0-3 in Mestalla.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws