'Bagger, Feyenoord had onervaren coach Stam nooit moeten aanstellen'

'Bagger, Feyenoord had onervaren coach Stam nooit moeten aanstellen'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 07:17ma 07-10-2019 om 07:17

Laatste update: maandag 7 oktober 2019 om 07:53ma 07-10-2019 om 07:53

Bij de aanstelling van Jaap Stam is het al misgegaan voor Feyenoord. Dat stelt Pierre van Hooijdonk. De analist van de NOS ziet dat Stam op dit moment niet de juiste trainer is voor de Rotterdamse club.

'Bagger', zo noemt Van Hooijdonk het optreden van Feyenoord tegen Fortuna Sittard (4-2 ). Hij vindt Stam niet geschikt voor Feyenoord. "Op dit moment niet. Feyenoord had nooit een coach moeten aanstellen met zo weinig ervaring. In de wetenschap dat dit een moeilijk en zwaar jaar zou worden. Je zet geen onervaren coach op die vulkaan en dat is wel gedaan."

Willem Vissers van de Volkskrant vraagt zich af of Stam zelf wel had moeten ingaan op de aanbieding van Feyenoord. "Hij was net begonnen bij PEC, had daar de kans gekregen na zijn ontslag bij Reading. Dan komt er een beter aanbod en is hij weg." Theo Janssen begrijpt Stam wel. "Er zijn maar weinig trainers die een aanbod van een topclub weigeren."

Henk Fraser doet het dit seizoen goed bij stadgenoot Sparta en werd afgelopen zomer, na het vertrek van Giovanni van Bronckhorst, zo nu en dan genoemd in De Kuip. Fraser is echter niet benaderd, beklemtoont hij in de NOS-studio. "Die vraag is vaak gesteld, maar ik heb er helemaal niet bij stilgestaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws