Schreuder en gehavend Hoffenheim stunten: 'Als Ajax zonder Tadic en Ziyech'

Schreuder en gehavend Hoffenheim stunten: 'Als Ajax zonder Tadic en Ziyech'

07-10-2019 07:42
6

Alfred Schreuder en Hoffenheim zorgden zaterdagmiddag voor een grote Bundesliga-stunt. Bayern München had midweeks nog met 2-7 bij Tottenham Hotspur gewonnen, maar werd – nota bene tijdens de Oktoberfesten – in eigen huis verrast door Hoffenheim.

De nieuwe nummer 12 van de Bundesliga speelde nochtans zonder de belangrijke Ishak Belfodil en Andrej Kramaric. "Dat is hetzelfde als Ajax zonder Hakim Ziyech en Dusan Tadic speelt. Gelukkig staan er nu jongens als Adamyan op", aldus Schreuder in gesprek met De Telegraaf.

Spits Sargis Adamyan kwam afgelopen zomer over van Jahn Regensburg, mocht het voor het eerst als basisspeler in de Bundesliga proberen en scoorde prompt twee keer in München. "Hij had tijd nodig om te wennen, wat ook logisch is. Nu vond ik het tijd om hem te laten spelen. Dit was natuurlijk een droomdebuut", prijst Schreuder de Armeniër.

Hoewel Hoffenheim wisselvallig aan het seizoen was begonnen, voelde Schreuder geen moment dat zijn positie onder druk stond. De trainer uit Barneveld stelt dat hij de tijd krijgt om aan een nieuw elftal te bouwen na het vertrek van Julian Nagelsmann. "Ze zeggen zelf ook dat er vorig jaar een kant en klare Europa League of zelfs Champions League-ploeg stond en dat er nu sprake is van een ontwikkelingsselectie", aldus Schreuder. "Hoffenheim is gewoon een hartstikke rustige club. Heel fijn om daar te werken."