Feyenoord 'heeft slag volledig gemist': 'Jong Ajax kan zo de Eredivisie in'

Feyenoord 'heeft slag volledig gemist': 'Jong Ajax kan zo de Eredivisie in'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 07:59ma 07-10-2019 om 07:59

De tafelgasten van Rondo herhalen het nog maar eens: het was een grote fout van Feyenoord om geen Jong-team af te vaardigen in de Keuken Kampioen Divisie. Volgens Youri Mulder, Jan van Halst en Jack van Gelder is dit één van de belangrijkste redenen waarom de doorstroom van talenten in Rotterdam-Zuid relatief laag ligt.

Zo heeft Feyenoord geen volwaardige vervanger voor spits Nicolai Jörgensen, meent Mulder. "Terwijl je weet, die is altijd geblesseerd. En waarom verhuur je spelers die daar op zich ook kunnen spelen?", laat hij weten, doelend op de naar RKC Waalwijk en ADO Den Haag vertrokken Dylan Vente en Crysencio Summerville. "En wat komt er uit die samenwerking met FC Dordrecht? Ook niets toch?"

Volgens Van Gelder heeft Feyenoord 'volledig de slag gemist' door te bedanken voor een avontuur in de Keuken Kampioen Divisie. Van Halst is het met hem eens. "Kijk naar de spelers die nu in AZ 1 komen, die hebben kunnen rijpen bij Jong AZ." Van Gelder vult aan. "Die van PSV ook hè?" Mulder wijst naar de ontwikkeling van Jong Ajax. "Kijk naar die wedstrijd van deze week: 6-0 tegen FC Eindhoven. Dat hele elftal van Jong Ajax kan zo in de Eredivisie spelen. Geen probleem."

Poll

Moet Feyenoord volgend seizoen per direct met een Jong-team het betaald voetbal in?

(2558 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws