Fraser tegen emotionele Van Hooijdonk: Hij is eigenlijk leuker dan zijn vader

Fraser tegen emotionele Van Hooijdonk: "Hij is eigenlijk leuker dan zijn vader"

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 09:49ma 07-10-2019 om 09:49

Pierre van Hooijdonk is zo trots als een pauw op zoon Sydney. De negentienjarige spits van NAC Breda schoot zijn ploeg vrijdagavond naar de periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie.

Van Hooijdonk senior zat met vochtige ogen op de tribune. "Ja, die Fisherman's Friend", reageert hij bij Studio Voetbal. Sparta-trainer Henk Fraser is al langer gecharmeerd van Van Hooijonk. "Vanaf het moment dat ik zijn zoon tegenkwam, hebben we een klik", zegt hij. Met een knipoog: "Hij is eigenlijk leuker dan zijn vader."

"Niks aan gelogen", reageert vader Van Hooijdonk, die alleen maar instemmend kan knikken als Fraser zijn lofzang over de NAC-aanvaller vervolgt. "Hij heeft een waanzinnige vrije trap. Bovendien is hij authentiek, nog niet aangetast door het wereldje, ook in interviews. Dat vond ik heel mooi om te zien."

NAC won vrijdagavond met 1-0 van NEC door het doelpunt van Van Hooijdonk. De Bredase ploeg verzamelde 22 punten in de eerste negen wedstrijden en pakte daarmee de eerste periodetitel van het seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws