'Onana kan echt de beste keeper van de wereld worden, honderd procent'

'Onana kan echt de beste keeper van de wereld worden, honderd procent'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 17:15ma 07-10-2019 om 17:15

De zeer complete André Onana heeft de kwaliteiten om uit te groeien tot de beste doelman ter wereld. Dat stellen journalisten Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou in de podcast van het Algemeen Dagblad.

Wijffels vergelijkt de 23-jarige Kameroener van Ajax zelfs met Gordon Banks, de legendarische Engelse oud-keeper. "Onana is de Gordon Banks van deze tijd. Tegen Valencia had hij toch een paar reddingen, dat je denkt: God, dat is echt uniek op dit moment. Dat je dat brengt", vertelt de journalist.

Mossou ziet dat Onana heel compleet is. "Onana is zo lenig en heeft zo'n ongelooflijke reflex. Dat is niet normaal. Het is echt een geweldige keeper. Hij heeft alles en die malle fratsen zijn er ook een beetje uit. Onana kan echt de beste keeper van de wereld worden, honderd procent."

Wijffels heeft wel een idee waar die 'malle fratsen' aan te wijten waren. "Dat kwam voornamelijk omdat hij zich dan verveelde, het ging te makkelijk voor hem. Hij moet wel opletten met dat tijdrekken, dat wordt nog wel een dingetje dit seizoen."

Poll

Is Onana één van de beste keepers ter wereld?

(3943 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws