Update: Optie minder Roda: internetmiljonair ziet 'geen schoon schip' en haakt af

Update: Optie minder Roda: internetmiljonair ziet 'geen schoon schip' en haakt af

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 19:38ma 07-10-2019 om 19:38

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 18:30wo 09-10-2019 om 18:30

Een nieuwe investeerder dient zich mogelijk aan bij Roda JC. Roland Hogenelst heeft interesse om een deel van het aandelenpakket van de Limburgse club over te nemen. Beide partijen zijn op dit moment in gesprek, meldt het Algemeen Dagblad.

Roda JC kampt met een acuut tekort aan financiële middelen en zoekt dringend naar investeerders na het vertrek van Mauricio Garcia de la Vega. De Mexicaan werd onder druk aan de kant gezet, nadat hij nog geen cent in de club had gestopt. Horecaondernemer Hogenelst is nu in beeld om aandelen over te nemen van eigenaar Frits Schrouff.

Volgens het AD gaat het daarbij niet om het volledige pakket van 79,98 procent, maar een deel daarvan. De overige aandelen zijn nog altijd in handen van Aleksei Korotaev (20 procent) en de stichting die het zogeheten 'gouden aandeel' (0,02 procent) in bezit heeft.

Hogenelst timmerde aan de weg als bedenker en mede-eigenaar van La Cubanita, een keten van tapasrestaurants. De keten kent 52 restaurants in heel Nederland.

Update: Ook De Telegraaf maakt maandagavond melding van gesprekken tussen Roda en Hogenelst. De eigenaar van La Cubanita wil de horeca in het Parkstad Limburg Stadion zelf uitbaten en wil eerst inzage in de financiële cijfers van het tijdperk-Garcia de la Vega, voordat hij beslist of hij in wil stappen. Mochten er geen beren op de weg zijn en mocht ook de KNVB groen licht geven, is Hogenelst bereid om garant te staan voor de ruim negen ton die Roda voor het einde van de maand nodig heeft.

Update: Internetmiljonair Stijn Koster is niet meer in beeld als investeerder bij Roda JC. Hij heeft zich teruggetrokken, vertelt hij aan de Limburger. Koster wil alleen instappen in Kerkrade als de Keuken Kampioen Divisie-club 'daadwerkelijk schoon schip maakt en hij vanaf het begin inspraak heeft in de toekomstplannen', schrijft de regionale krant. Door het afhaken van Koster lijkt Roda alle ballen op Roland Hogenelst te moeten zetten, de mede-eigenaar van La Cubanita.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws