Dolberg over 'hogere ondergrens': 'Bij Ajax kon je slecht spelen en 3-0 winnen'

Dolberg over 'hogere ondergrens': 'Bij Ajax kon je slecht spelen en 3-0 winnen'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 20:58ma 07-10-2019 om 20:58

Kasper Dolberg heeft na zijn eerste maand in dienst van OGC Nice de balans opgemaakt en is tevreden over zijn verhuizing naar de Côte d'Azur. De Deense ex-Ajacied werd bestolen van zijn horloge, maar kroonde zich ook tot speler van de maand september.

Dolberg is 'verliefd geworden' op zijn nieuwe leefomgeving, laat hij weten aan het Deense Bold. "Nice is een mooie stad om in te wonen. Het zou nog een mooie tijd kunnen worden hier", aldus de 22-jarige spits. "Ik spreek nog geen Frans, maar de mensen hier kunnen wel Engels spreken, als je een beetje aandringt."

Niet alleen in persoonlijk, maar ook in sportief opzicht is zijn transfer een stap vooruit gebleken, vindt Dolberg. Volgens de Deen is de Ligue 1 een sterkere competitie dan de Eredivisie. "Dat verschil zie je duidelijk. Mijn medespelers en tegenstanders zijn atletischer, sneller en sterker." De 'ondergrens' ligt in Frankrijk ook hoger dan in Nederland, merkt Dolberg. "Bij Ajax kon je heel matig spelen en alsnog met 3-0 winnen. Dat kun je je hier niet veroorloven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws