Brood plaagt Van Hooijdonk: 'Ergens anders zitten, ze weten je te vinden'

Brood plaagt Van Hooijdonk: 'Ergens anders zitten, ze weten je te vinden'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 12:57di 08-10-2019 om 12:57

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 13:19di 08-10-2019 om 13:19

NAC Breda-trainer Ruud Brood is verheugd over de ontwikkeling van Sydney van Hooijdonk. De 56-jarige trainer uit Gorinchem deelde als speler een kleedkamer met vader Pierre en ziet nu van dichtbij hoe Van Hooijdonk junior zich ontpopt tot publiekslieveling in Breda.

De Zoon Van tekende vrijdagavond voor de enige treffer tegen NEC en bezorgde NAC daarmee de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. Vader Pierre keek geëmotioneerd toe vanaf de tribunes van het Rat Verlegh Stadion. "Ik zei nog tegen Pierre: je moet misschien eens ergens anders gaan zitten, ze weten je gemakkelijk te vinden", knipoogt Brood in gesprek met De Telegraaf.

Van Hooijdonk maakte vorig seizoen, toen NAC op een roemloze degradatie uit de Eredivise afkoerste, zijn debuut in het betaald voetbal. "Als trainer probeer je zo'n jongen te helpen zich te ontwikkelen en te kijken waar zijn kwaliteiten liggen. Hij is als jonge spits achteraan de rangorde begonnen, maar hij doet het nu heel goed." Brood ziet gelijkenissen met vader Pierre. "Sydney is net als zijn vader lang en ook qua motoriek zijn ze min of meer hetzelfde", somt de trainer op. "En als hij achter een vrije trap gaat staan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws