Dest werd 'genegeerd' door Oranje: 'Ik dacht: hé, dit is óók mijn nationaliteit'

Dest werd 'genegeerd' door Oranje: 'Ik dacht: hé, dit is óók mijn nationaliteit'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 13:23di 08-10-2019 om 13:23

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 14:29di 08-10-2019 om 14:29

Voor Sergiño Dest gaan belangrijke weken aanbreken. De Ajax-back werd niet geselecteerd voor het A-elftal van de Verenigde Staten, maar zal binnenkort een definitieve keuze moeten maken tussen Team USA en het Nederlands elftal.

Dest liet na de uitwedstrijd tegen Valencia al weten dat hij er nog niet uit was. Als jonge jongen in Almere was de keuze nog gemakkelijk voor de rechtsback. "Als ik vroeger aan voetbal dacht, dacht ik aan Ajax en Oranje. Nooit aan Amerika. Maar door Oranje werd ik niet benaderd", vertelt hij aan de clubkanalen van Ajax. In het najaar van 2016 werd hij wél opgemerkt door Amerikaanse scouts. "Ik besefte: hé, dit is óók mijn nationaliteit. Nu vind ik het mooi om zowel Nederlander als Amerikaan te zijn. Het is een verrijking en daarnaast is het Amerikaanse paspoort een van het mooiste van de wereld."

Vanuit Zeist bleef het angstvallig stil. "Of dat meespeelt in mijn keuze? Misschien..." Dest houdt alle opties echter nog steeds open. Beide voetbalculturen hebben volgens de verdediger hun charme. "In Nederlands voetbal zie je vaak individuele kwaliteiten, terwijl het in Amerikaans voetbal echt om teamwork gaat. Dat spreekt me erg aan."

De achttienjarige Ajax-back speelde in september twee vriendschappelijke interlands voor de Verenigde Staten, maar kan nog switchen naar Oranje. Bondscoach Ronald Koeman had onlangs al een gesprek met Dest.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou Dest op termijn een aanwinst voor Oranje zijn?

(10876 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws