Koeman: 'Ik heb hem aangegeven dat ik toekomst voor hem zie bij Oranje'

Koeman: 'Ik heb hem aangegeven dat ik toekomst voor hem zie bij Oranje'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 16:10ma 07-10-2019 om 16:10

Laatste update: maandag 7 oktober 2019 om 16:13ma 07-10-2019 om 16:13

Ronald Koeman hoopt nog altijd dat Sergiño Dest kiest voor een carrière bij het Nederlands elftal. Recent heeft de rechtsback van Ajax om tafel gezeten met Koeman en Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van de KNVB. 

Dest beleeft dit seizoen, relatief uit het niets, zijn doorbraak in het eerste elftal van Ajax. De rappe rechtsback heeft zowel een Nederlands als een Amerikaans paspoort en heeft dus een keuze te maken voor wat betreft zijn interlandcarrière. "Nico Jan Hoogma en ik hebben met hem gesproken. Wij hebben het plaatje geschetst over zijn toekomst bij Oranje", zegt Koeman op de persconferentie, in aanloop naar Nederland - Noord-Ierland, tegen de NOS

"Ik beloof niemand wat, maar ik heb hem aangegeven dat ik toekomst voor hem zie bij het Nederlands elftal. Hij heeft besloten de tijd te nemen. Dat hij nu niet naar de VS is afgereisd, geeft aan dat het geen uitgemaakte zaak is voor hem", zegt Koeman over de casus-Dest.

Mohamed Ihattaren
Ook de situatie van Mohamed Ihattaren (17) kwam ter sprake. De talentvolle middenvelder van PSV kan kiezen tussen Nederland en Marokko maar stelde die keuze recent nog uit, omdat zijn vader ziek was. Inmiddels is zijn vader overleden, wat zondag leidde tot een mooi eerbetoon van zijn teamgenoten bij PSV. "De laatste keer dat ik hem (Ihattaren, red.) sprak, gaf hij aan dat hij zijn tijd wilde nemen. En het is logisch dat dit niet niet het moment is om daar over te praten", aldus Koeman. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws