Bondscoach Noord-Ierland legt druk bij Nederland: 'Niet het meest ervaren team'

Bondscoach Noord-Ierland legt druk bij Nederland: 'Niet het meest ervaren team'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 13:06wo 09-10-2019 om 13:06

Michael O'Neill legt de druk in de aanloop naar donderdag bij Oranje. De bondscoach van Noord-Ierland stelt vast dat het Nederlands elftal zich móét kwalificeren, nadat de twee laatste eindtoernooien werden misgelopen. Hij hoopt ervan te profiteren.

Dat geeft hij aan in gesprek met Sky Sports. Noord-Ierland staat drie punten voor en O'Neill legt dan ook de druk bij Nederland. "We kennen hun sterktes en zwaktes heel goed. Het is een team dat enorm in opkomst is, maar ze dragen ook een hoop verwachtingen met zich mee, aangezien ze zich niet hebben geplaatst voor de laatste twee eindrondes. Dat brengt druk met zich mee." O’Neill vervolgt: "Dit team heeft de intentie om die tendens te doorbreken. Aan de andere kant is het niet het meest ervaren team."

Ook ging de keuzeheer nog in op een aantal individuele spelers van Oranje. "Virgil van Dijk is wellicht de beste centrale verdediger ter wereld, ook al is hij nog niet de meest ervaren international. Memphis Depay heeft zich enorm ontwikkeld als centrumspits en is een gevaar om tegen te spelen. In Ryan Babel heeft Nederland een speler die bij het nationaal elftal een stuk beter speelt dan bij zijn club. Ook de middenvelders zijn gevaarlijk, Donny van de Beek en Georginio Wijnaldum zijn spelers die gemakkelijk een doelpunt maken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws