Wijnaldum waarschuwt: 'Heb de andere kant gezien toen ik bij Newcastle speelde'

Wijnaldum waarschuwt: 'Heb de andere kant gezien toen ik bij Newcastle speelde'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 08:34do 10-10-2019 om 08:34

Georginio Wijnaldum waakt met het Nederlands elftal voor onderschatting in het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland. De middenvelder van Liverpool kent als geen ander de kracht van Britse ploegen.

"Dat veel van de Noord-Ieren in lagere Engelse divisies spelen, zegt mij niets. Als team geven ze alles en sinds ik in Engeland speel, weet ik dat het sowieso een moeilijke interland wordt", vertelt Wijnaldum aan De Telegraaf.

"Ik maak het wekelijks mee en heb de andere kant gezien toen ik bij Newcastle United speelde. Van nature hebben Britse teams de gedachte dat er altijd iets te halen valt. Tegen wie ze ook spelen", vervolgt de oud-speler van Feyenoord en PSV. "In de Premier League zijn geen gemakkelijke wedstrijden. Daarom zullen we met Oranje honderd procent geconcentreerd moeten zijn en alles geven."

Nederland en Noord-Ierland trappen donderdag om 20.45 uur af in groep C van de EK-kwalificatie. De Noord-Ieren hebben net als Duitsland twaalf punten uit vijf duels. Oranje volgt op de derde plek met negen punten uit vier duels.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt Nederland - Noord-Ierland?

(15778 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws