Frenkie de Jong: Hij is qua hoge ballen een van de beste spelers van Europa

Frenkie de Jong: "Hij is qua hoge ballen een van de beste spelers van Europa"

11-10-2019 06:44
18

Frenkie de Jong is blij voor Luuk de Jong. De spits van Sevilla maakte donderdagavond in blessuretijd de cruciale 2-1 voor het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland. Het succesje kon De Jong wel gebruiken, na zijn gemiste kansen van afgelopen zondag in Camp Nou.

De Jong miste vier opgelegde kansen tegen het Barça van de andere De Jong en werd na afloop de maat genomen in de Spaanse pers. "Ach, die kritiek gaat ook een beetje z'n eigen leven leiden, hè?", reageert de oud-Ajacied in de mixed-zone, geciteerd door Voetbal International.

"Ik denk dat Luuk gewoon heel erg goed is. Zeker vandaag, zoals hij erin komt. Hij is qua hoge ballen een van de beste spelers van Europa. Hij heeft een goede timing, is lang en sterk en kan ook nog goed knikken. Hij heeft het gewoon heel goed gedaan."

Ook Memphis Depay, die de 1-1 en 3-1 voor zijn rekening nam in De Kuip, kan op complimenten van De Jong rekenen. "Memphis is heel erg belangrijk voor ons en heeft heel veel rendement. Ik ben blij dat hij er vandaag twee heeft mogen maken."