'Babel maakt het dan nog een tandje bonter. Want Ryan heeft ballen, gróte ballen'

'Babel maakt het dan nog een tandje bonter. Want Ryan heeft ballen, gróte ballen'

Gepubliceerd: vrijdag 11 oktober 2019 om 23:38vr 11-10-2019 om 23:38

Ryan Babel lijkt aan zijn tweede voetballeven bezig. De 32-jarige aanvaller is zelfs weer belangrijk in het Nederlands elftal. Henk ten Cate is enthousiast over zijn kwaliteiten én persoonlijkheid.

Dat Babel zijn haar van rood naar roze verfde, nadat hij de nodige kritiek kreeg over zijn coupe, is volgens Ten Cate veelzeggend. "Een ander had het eruit laten halen. Ryan maakt het dan nog een tandje bonter. Want Ryan heeft ballen. Gróte ballen", zegt de trainer tegen de Volkskrant. Hij had Babel bij Ajax onder zijn hoede.

"Onvoorstelbaar veel kwaliteiten en een fijn mens", schetst Ten Cate. "Alleen maakte hij niet altijd de juiste keuzes. Hij had langer bij Ajax moeten blijven. In zijn hart was hij het, denk ik, met me eens. Maar zijn vader en zaakwaarnemer hadden andere ideeën, zijn vader speelde een te nadrukkelijke rol in zijn loopbaan, vind ik. Ergens begrijp ik het: je bent met zo'n contract bij Liverpool ook meteen binnen."

De loopbaan van Babel leek daarna bergafwaarts te gaan. Hij knokte zich echter terug en speelt momenteel voor Galatasaray, nadat hij eerder nog uitkwam voor aartsrivaal Besiktas. Het leidde tot doodsbedreigingen. "Ik zei toch dat hij grote ballen heeft", grijnst Ten Cate, die ook reageert op de opvallende kritek van Babel op 'De Grote Vier'. "Hij is niet altijd even handig, maar hij is wel eerlijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoort Babel in de basiself van Oranje?

(3434 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws