Op de reservebank bij Ajax: Ik ga door een normale fase

Op de reservebank bij Ajax: "Ik ga door een normale fase"

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 09:23za 12-10-2019 om 09:23

Laatste update: zaterdag 12 oktober 2019 om 10:03za 12-10-2019 om 10:03

Razvan Marin zit op de bank bij Ajax, maar maakt zich niet druk. Dat de Roemeense middenvelder niet in de basis van Erik ten Hag staat is normaal, zegt hij. Marin werd afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro overgenomen van Standard Luik.

Marin begon in de basis, maar liet met name in Europese wedstrijden geen goede indruk achter en zit nu op de bank. "Ik ga door een normale fase", zegt Marin tegen het Belgische Sud-Info. "Dat hoort erbij wanneer je van club of land verandert."

"Je hebt tijd nodig om je draai te vinden en de spelers en de mensen binnen de club te leren kennen. Je hoeft maar één ding te doen: hard werken en kijken waar het je brengt. Ik geef het beste van mezelf om aan de verwachtingen van de trainer te voldoen. Mijn doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen."

Bij Standard was Marin de grote uitblinker. In Amsterdam heeft hij een andere rol. "Het is niet makkelijk, maar daar krijgt iedere voetballer mee te maken. Je moet je aanpassen aan een nieuwe situatie, aan een nieuwe trainer. Als ik terugkijk denk ik dat het met iedere trainer geklikt heeft. Ik ben hier om de nieuwe manier van spelen te leren en te wennen aan andere methodes."

"Michel Preud'homme (trainer Standard, red.) is een beetje als Erik ten Hag, mijn trainer bij Ajax. Beide trainers willen verzorgd en aanvallend voetbal spelen, dominant aan de bal zijn en veel balbezit hebben. Die filosofie past bij mij, omdat ik ben opgeleid in de academy van Hagi. Daar leerden we die mentaliteit ook, het verlangen om iedere wedstrijd te winnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Komt het nog goed met Marin bij Ajax?

(5040 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws