De Boer over middenveld: 'De Jong draait veel, maar er gebeurt eigenlijk niks'

De Boer over middenveld: 'De Jong draait veel, maar er gebeurt eigenlijk niks'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 15:35za 12-10-2019 om 15:35

Ronald de Boer denkt dat het middenveld van Oranje aangepast moet worden voor de interland tegen Wit-Rusland van zondagmiddag. Dat bondscoach Ronald Koeman zowel Frenkie de Jong als Marten de Roon opstelt, is volgens de analist iets te veel van het goede.

Donny van de Beek zou volgens De Boer een goede aanvulling zijn. "Er is meer support naar voren nodig", concludeert hij in gesprek met De Telegraaf. De Jong en De Roon zijn in de ogen van De Boer juist twee spelers die in eerste instantie verdedigend denken. "Frenkie de Jong is heel veel aan het draaien, maar er gebeurt eigenlijk niks. Als hij de bal verliest, is hij in de omschakeling ook erg goed. En Marten de Roon vind ik oké, hoor. Toch zou ik niet twee van dat soort spelers opstellen."

De 67-voudig Oranje-international wijst naar het FC Barcelona van begin dit decennium en vergelijkt De Jong met Sergio Busquets: de huidige ploeggenoot van De Jong bewaakte de balans op het middenveld, waar ook Xavi en Andrés Iniesta rondliepen. "Ik durf met de hand op mijn hart te zeggen dat Frenkie verdedigend net zo goed is of misschien wel beter", aldus De Boer. "Zeker in de omschakeling, omdat hij razendsnel is. En Donny van de Beek kan alle middenveldposities goed invullen."

Lees meer over: Nederland

Poll

Moet Van de Beek een basisplek in Oranje krijgen?

(1519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws