Benzema nog altijd niet welkom: 'Dat zou niet goed zijn voor ons nationale team'

Benzema nog altijd niet welkom: 'Dat zou niet goed zijn voor ons nationale team'

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 23:18za 12-10-2019 om 23:18

Karim Benzema lijkt nog altijd geen toekomst te hebben in het Franse voetbalelftal. Bondscoach Didier Deschamps heeft aangegeven dat hij de spits van Real Madrid niet bij de selectie haalt vanwege sportieve redenen.

Benzema, al sinds jaar en dag de diepe spits van Real Madrid, krijgt al langer geen uitnodiging voor het Franse elftal en daarop heeft bondscoach Deschamps uitleg verschaft. "Het is een sportieve beslissing", tekent onder meer Marca op uit de mond van de Fransman. "Ik denk gewoon dat een oproep voor Benzema niet goed zou zijn voor het nationale team."

Diverse affaires rond Benzema zorgden ervoor dat de spits niet meer opgeroepen werd voor Les Bleus en ook nu de rust rond Benzema teruggekeerd lijkt te zijn heeft de aanvaller met Algerijnse roots geen uitzicht op een selectie voor de wereldkampioen.

"Ik bekijk alles in het licht van het team en of het goed zou zijn voor hen die het shirt graag willen dragen", legt Deschamps verder uit. "Mensen die denken dat ik hem niet selecteer omdat ik racistisch ben, begrijp ik niet. Daar heb ik heel veel problemen mee. Ze kunnen wel proberen om er wat anders van te maken, maar er is maar één waarheid in het leven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws