Update: Erger werd voorkomen bij brand in De Goffert: 'Voor ons is het gissen'

Update: Erger werd voorkomen bij brand in De Goffert: 'Voor ons is het gissen'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 10:27zo 13-10-2019 om 10:27

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 13:05zo 13-10-2019 om 13:05

De Goffert – het stadion van NEC – is in de nacht van zaterdag op zondag het doelwit geworden van vandalisme. De club is slachtoffer geworden van brandstichting, meldt fansite Forza NEC zondagochtend.

Bij de voorgevel van De Goffert en de ingang van het naastgelegen trainingscomplex De Eendracht zijn sporen te zien van de brandstichting. Volgens Forza NEC hebben de lokale hulpdiensten, die midden in de nacht opgetrommeld waren, kunnen voorkomen dat er meer schade is ontstaan. De politie is begonnen met een onderzoek naar het incident. Of NEC aangifte gaat doen van brandstichting, moet nog blijken: de club heeft nog niet gereageerd op het incident.

NEC komt niet in actie tijdens het interlandweekend, maar maakt zich op voor een druk programma. De Nijmegenaren ontvangen Jong PSV op vrijdag 18 oktober en nemen het in een tijdsbestek van zeven dagen ook op tegen Jong AZ en MVV. NEC mag tijdens die drukke week proberen om de huidige veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie te ontstijgen.

Update: Algemeen directeur Wilco van Schaik is geschrokken van de brandstichting en geeft aan dat de brandweer erger heeft voorkomen. "De politie is nu bezig met het onderzoek, de camerabeelden worden ook bekeken", vertelt hij tegen ForzaNEC. "Het brandalarm werkt goed, daardoor kon de brandweer erger voorkomen."

Van Schaik durft niets te zeggen over het motief van de daders. "Voor ons is het ook gissen. Of dit sportief of clubgebonden is, of de actie van een pyromaan. In de loop van de dag verwacht ik daar meer duidelijkheid over. Ik kan nu even niks doen, ik wacht het onderzoek af."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws