El Ghazi 'zag het al' bij Ajax: 'Wist dat hij goed zou worden, maar niet zo snel'

El Ghazi 'zag het al' bij Ajax: 'Wist dat hij goed zou worden, maar niet zo snel'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 18:24zo 13-10-2019 om 18:24

Anwar El Ghazi kijkt met grote bewondering naar Frenkie de Jong en de manier waarop de middenvelder uit Arkel zich manifesteert bij Barcelona. De twee speelden kort samen bij Ajax en El Ghazi wist toen al dat De Jong het wel zou gaan redden bij de Amsterdammers.

Toen de rechtervleugelaanvaller van Aston Villa nog bij Ajax speelde, was De Jong voornamelijk actief in de Eerste Divisie bij Jong Ajax. "Eerlijk gezegd wist ik toen al dat hij goed zou worden, want dat vond ik toen al", zegt El Ghazi in Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Hij trainde wel eens mee met ons. Zijn manier van spelen, dat uitstellen en het snel draaien, het inzicht dat hij heeft.. Ik had het wel zien aankomen, maar niet dat het zo snel zou gaan."

Nu is De Jong een wereldster en staat hij onder contract bij Barcelona, maar dat is de middenvelder uit Arkel volgens El Ghazi niet aan te zien. "Hoe hij zich nu opstelt tegenover de buitenwereld, ondanks dat hij bij Barcelona speelt, daar heb ik echt respect voor. Het is nog allemaal nieuw voor hem hé, want hij is nog jong. Op 21-jarige leeftijd bij Barcelona en je dan zo gedragen: respect."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws