Frenkie de Jong 'breekt alle records' bij Barça: Het was ook een anonieme bron

Frenkie de Jong 'breekt alle records' bij Barça: "Het was ook een anonieme bron"

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 15:30zo 13-10-2019 om 15:30

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 15:42zo 13-10-2019 om 15:42

Frenkie de Jong breekt alle records bij FC Barcelona. Althans, met dat nieuws pakte AS dit weekend uit op basis van een anonieme bron uit de Barça-kleedkamer. De hoofdrolspeler kan er wel om lachen.

Bij Barça zou men nog nooit zulke goede cijfers hebben gezien bij een speler. Volgens de verzamelde gegevens kan De Jong deelnemen aan middellange en lange afstandwedstrijden op de Olympische Spelen, terwijl hij in wedstrijd de meeste kilometers loopt, de meeste balcontacten heeft en ook nog eens de meeste zones bestrijkt van alle Barça-spelers.

"Ik heb het stukje wel gelezen", erkent de 22-jarige middenvelder op de persconferentie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. "Ik weet niet wat ik erover moet zeggen. Het was ook een anonieme bron. Dan is het altijd maar de vraag in hoeverre het waar is."

Op de vraag of hij zich fysiek sterker voelt dan ooit, antwoordt De Jong: "Nee, ik voel me wel goed. Maar dat voelde ik mij een jaar geleden ook. Het is niet zo dat ik een groot verschil zie. Ik voel me goed, maar niet veel beter of veel minder dan normaal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws