De Roon zag reserverol aankomen: 'Van Donny en Davy wordt elftal niet minder'

De Roon zag reserverol aankomen: 'Van Donny en Davy wordt elftal niet minder'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 07:58ma 14-10-2019 om 07:58

Marten de Roon was niet verrast dat hij zondag op de bank begon in het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Wit-Rusland. Na ruim een uur maakte de Atalanta Bergamo-middenvelder alsnog zijn opwachting.

De Roon kreeg een duidelijke taak mee van bondscoach Ronald Koeman. "Ik moest de boel iets meer onder controle krijgen en die counters voorkomen, zoals we daarvoor ook deden", legt hij uit aan FOX Sports. "We konden misschien ook wel met een mannetje minder voor de bal, op dat moment hoefde het niet meer. Ik denk dat dat goed is gegaan."

Dat De Roon zijn basisplaats moest afstaan aan Donny van de Beek, zag hij al enigszins aankomen. "Het was tegen Estland ook zo. Het is logisch dat de trainer af en toe meerdere dingen probeert en ook wat aanvallender probeert te spelen." Hij vindt dat de Oranje-middenvelders zich goed staande hielden in Minsk. "In de eerste helft zag ik een paar keer jongens op posities lopen… Toen dacht ik: als ik daar zou lopen in die kleine ruimtes, weet ik niet of het heel veel beter zou gaan."

De oud-speler van Sparta en sc Heerenveen weet dat zijn plek in Oranje regelmatig ter discussie staat. "Ik begrijp het wel in de zin van als je aanvallender wil spelen. De discussie dat ik niet goed zou kunnen voetballen, daar mag iedereen een mening over hebben. Ik lach er een beetje om en weet wat de bondscoach aan mij heeft."

"Misschien heb je meer aan mij tegen een sterk land, dan tegen een minder land", vervolgt De Roon. "Maar ik snap dat Donny en Davy, die goed in hun vel zitten, ook willen spelen. Daar wordt het elftal niet per se minder om."

Poll

Moet Oranje tegen toplanden wél altijd met De Roon spelen?

(1350 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws