Bosz keurt tactiek Mourinho in Europa League-finale af: 'Zo zal ik nooit spelen'

Bosz keurt tactiek Mourinho in Europa League-finale af: 'Zo zal ik nooit spelen'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 12:48ma 14-10-2019 om 12:48

Laatste update: maandag 14 oktober 2019 om 12:52ma 14-10-2019 om 12:52

Peter Bosz verdedigt zijn speelwijze en stelt dat hij zijn wedstrijden tot in de puntjes heeft voorbereid. Bosz werd lang verweten te aanvallend te spelen, maar vindt dat zelf onzin. 

Onder Bosz steeg Ajax tot grote hoogte met het behalen van de Europa League-finale. Het spel was aanvallend en aantrekkelijk, maar bij Borussia Dortmund ontstond er kritiek op het verdedigen van de ploegen van Bosz.

Bayer Leverkusen staat na zeven duels in de Bundesliga op de zevende plek. De ploeg van Bosz incasseerde acht tegentreffers en scoorde zelf twaalf keer. "Het wantrouwen zal er altijd zijn, zeker als je twee keer verliest", zegt Bosz tegen Kicker.

Ajax verloor de Europa League-finale van een zeer defensief Manchester United. Manager José Mourinho parkeerde de bus en hoopte op fouten van Ajax. United won met 0-2. "Zo zal ik nooit gaan spelen", zegt Bosz daarover.

Bosz houdt vast aan zijn visie. "Maar ik ben niet eigenwijs. Eigenwijs zijn betekent dat je onwetend bent. Dat is niet heel slim. Ik denk dat ik een plan van A tot Z heb."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws