Vlaar schuift Oranje-kandidaat naar voren: 'Rijp genoeg om daaraan te ruiken'

Vlaar schuift Oranje-kandidaat naar voren: 'Rijp genoeg om daaraan te ruiken'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 07:38di 15-10-2019 om 07:38

Laatste update: dinsdag 15 oktober 2019 om 08:58di 15-10-2019 om 08:58

Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs kloppen op de deur van het grote Nederlands elftal, maar wat Ron Vlaar betreft zit Koopmeiners daar het dichtst tegenaan. Vlaar looft de 21-jarige middenvelder van AZ.

De talentenfabriek van AZ draait op volle toeren. Koopmeiners krijgt extra aandacht van Vlaar. "Tja, qua stabiliteit, zijn ontwikkeling en hoe hij ermee omgaat kom ik bij Teun uit", zegt Vlaar bij Peptalk op Ziggo Sport. "Ook omdat hij nu aanvoerder is en hoe hij het invult. Ik denk dat hij het snelst rijp genoeg is om daar eens aan te ruiken."

Ook Stengs krijgt complimenten van Vlaar. "Die jongen heeft zoveel gevoel in zijn voeten. Het is zo'n goede voetballer. Dat merkte ik al toen ik voor het eerst met hem trainde. Hij heeft een heel zware blessure gehad, maar hij is heel goed teruggekomen. Daar heeft hij een heel seizoen voor nodig gehad. Die ruimte heeft hij ook gekregen van AZ."

Vlaar probeert de jonge spelers hier en daar te sturen. "Ze weten wat ze aan me hebben. Ik probeer ze ook te sturen. We spelen veel wedstrijden tegen goede tegenstanders. Het doel is om steeds goed te zijn en niet alleen tegen Manchester United of tegen wie dan ook."

"Ik geniet sowieso en voel me hartstikke goed. Ik vind dat ik een goed niveau aantik. Dat komt ook door het team, de spelers om me heen en het niveau op de trainingen", zegt Vlaar. "Ik geniet van die gasten. Dan voel ik me echt een stuk jonger. Als je met die jongens aan tafel zit vraag je je af waar ze het over hebben, die straattaal enzo. Maar daar leer je weer van en dat neem je mee naar huis."

Poll

Moet Koopmeiners bij Oranje worden gehaald?

(593 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws