Janssen over carrièreswitch: In de uitzending zie je lang niet alles

Janssen over carrièreswitch: "In de uitzending zie je lang niet alles"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 11:58di 15-10-2019 om 11:58

Laatste update: dinsdag 15 oktober 2019 om 12:01di 15-10-2019 om 12:01

Theo Janssen geniet van zijn werk als analist. De oud-middenvelder schuift tegenwoordig regelmatig aan bij de NOS, en vindt zijn carrièreswitch naar de mediawereld zeer interessant.

"Ik vind het werk op tv heel erg leuk", zegt Janssen in het Algemeen Dagblad. "Het is verdieping voor mij als mens. Ik krijg een inkijkje in de mediawereld. Ik kijk meer voetbal dan ooit. Ik moet een mening hebben. Daarbij ontmoet ik interessante mensen. Bij VTBL zat ik aan tafel met Ronald Koeman, Louis van Gaal en Willem van Hanegem. In de uitzending zie je lang niet alles. Achter de coulissen met Van Hanegem was goud waard. Die man vertelde geweldige verhalen."

Janssen, die een verleden heeft bij FC Twente, Ajax en Vitesse, is ook actief bij het Onder 19-team van de Arnhemmers. Hoewel hij als voetballer nooit de ideale schoonzoon is geweest, kan hij wel wijze lessen meegeven aan de jonge talenten. "Die gasten kennen mij van Ajax en Twente. Dat komt door hun leeftijd. Ze kennen mijn succes. Ouderen, wijzen eerder op mijn beginperiode als prof bij Vitesse. Lang geleden. Ik rookte, ging de kroeg in en lette niet zo op mijn gewicht. Dat achtervolgt me nog wel eens. Het zij zo. Ik speelde wél altijd. En gewoon goed, hè. Mentaal was ik altijd goed."

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws