Janssen: 'Dan doe je de gordijnen dicht en blijf je een paar weken binnen'

Janssen: 'Dan doe je de gordijnen dicht en blijf je een paar weken binnen'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 07:26ma 16-09-2019 om 07:26

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 07:50ma 16-09-2019 om 07:50

Theo Janssen weet wat John Stegeman meemaakt. In 2009 veroorzaakte de oud-speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax in beschonken toestand een ongeluk, net als de trainer van PEC Zwolle vorige week.

Stegeman werd aangehouden, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg uiteindelijk een tweede kans van PEC. Janssen weet hoe de trainer zich voelt. Bijna tien jaar geleden veroorzaakte hij onder invloed van drank een auto-ongeluk, waarbij bovendien voormalig profkeeper Kevin Moeliker zwaargewond raakte.

"Het is niet goed en dat weet hij ook", zegt Janssen, die door Twente voor twee maanden werd geschorst, bij Studio Voetbal over Stegeman. "Het is moeilijk om over zoiets heen te stappen. Iedereen heeft er een mening over. Iedereen vindt dat je weg moet worden geschopt. Je wilt geen kranten meer lezen en geen TV meer kijken."

"Dan doe je de gordijnen dicht en blijf je binnen", vervolgt de oud-middenvelder. "Dat deed ik ook. Wel een paar weken. Dan ga je piekeren. Bij Stegeman is het wat anders. Hij moet met de club aan de slag. Iedereen heeft er een oordeel over, maar laat die man. Het is niet goed, maar hij heeft zijn excuses aangeboden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws