Arnesen doet boekje open over Anderlecht-ontslag: Had vijf taarten bij me

Arnesen doet boekje open over Anderlecht-ontslag: "Had vijf taarten bij me"

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 18:06di 15-10-2019 om 18:06

Frank Arnesen heeft een boekje opengedaan over zijn vertrek bij Anderlecht. Op 3 oktober kreeg de technisch directeur van de club te horen dat hij uit zijn functie werd ontheven. Het nieuws kwam niet als een verrassing voor de 63-jarige Deen.

Arnesen was slechts een paar maanden in dienst van Anderlecht. "Ik was jarig op maandag en het is dan gebruikelijk om het hele kantoor te trakteren op taart", zegt Arnesen in zijn eigen podcast FC Arnesen, geciteerd door het Deense Ekstra Bladet. "Ik had best wat taarten bij me, maar ik wachtte tot dinsdag omdat we met een paar anderen de wekelijkse scoutingsmeeting hadden."

"Ik had vijf taarten bij me. De afspraak stond gepland om elf uur, maar een half uur daarvoor vroeg sportief directeur Michael Verschueren of ik even vijf minuten had. Na vijf à tien seconden in dat gesprek wist ik hoe laat het was."

Arnesen zag zijn ontslag aankomen. "In de laatste maand van de transferwindow maakten ze al geen gebruik meer van me. Er werden spelers gehaald waarvan ik niet wist dat ze zouden komen, tot ze op de club kwamen. Hendrik Van Crombrugge bijvoorbeeld. Toen besefte ik wel dat mijn ontslag een kwestie van dagen was. Ik zei dat ik het jammer vond, vooral omdat ik de enige was met ervaring."

"Ik nam kort afscheid van het scoutingsteam. Het is nooit leuk om ontslagen te worden, maar het is niet zo dat ik de boel op stelten heb gezet. Ik wenste de staf veel succes en ik zei dat ik hoopte dat het project zou slagen", zegt Arnesen. 

Arnesen was van 1994 tot 2004 technisch directeur van PSV.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws