Liefde tussen RKC en Valencia alweer over: 'Die spelers pasten niet bij ons'

Liefde tussen RKC en Valencia alweer over: 'Die spelers pasten niet bij ons'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 08:19wo 16-10-2019 om 08:19

Het samenwerkingsverband tussen RKC Waalwijk en Valencia is geen lang leven beschoren. De Waalwijkse promovendus was afgelopen zomer op trainingskamp in de Spaanse sinaasappelstad en praatte met Los Che over het huren van talentvolle spelers.

Verhuizingen tussen Valencia en Waalwijk kwamen er echter niet en zullen er ook niet meer komen. RKC-directeur Frank van Mosselveld (rechts op de foto) bevestigt dit tijdens een supportersavond. "We benutten de kans om naar spelers te kijken. Maar de spelers die in aanmerking kwamen voor verhuur pasten niet bij RKC", wordt hij geciteerd door het Brabants Dagblad. Bovendien zijn trainer Marcelino en directeur Pablo Longoria – met wie Van Mosselveld contact had – inmiddels vertrokken uit het Estadio Mestalla.

De oud-verdediger ging ook in op de aangelegde natuurgrasmat, die werd gefinancierd door de transferinkomsten van Frenkie de Jong. De opleidingsvergoeding die RKC voor De Jong ontving, was voor de promovendus een welkome opsteker. "Dat besluit was al genomen toen hij nog niet door Ajax aan FC Barcelona was verkocht. Er lag een meerjarenplan klaar. Dat hebben we door de extra inkomsten wel ineens uit kunnen voeren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws