Dani Alves heeft geen goed woord over voor 'racistisch' Parijs

Dani Alves heeft geen goed woord over voor 'racistisch' Parijs

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 19:44wo 16-10-2019 om 19:44

Dani Alves kijkt niet bepaald met een goed gevoel terug op zijn periode in Parijs, bij Paris Saint-Germain. De voormalig vleugelverdediger van FC Barcelona hekelt het racisme in de Franse hoofdstad.

"Ik beleefde een cultuurshock in Parijs", zegt Alves tegen GQ Magazine. "Als je een week naar Parijs gaat, beleef je wellicht de trip van je leven, maar als je er langer bent is het zeer stressvol en put het je uit. Parijs doet me een beetje denken aan São Paulo, maar in Parijs zitten verdomde racisten, en veel ook. Tegen mij zeiden ze niets, ik zou ze de waarheid hebben verteld, maar ik weet wat er tegen mijn vrienden is gezegd."

De 36-jarige Braziliaan verruilde PSG afgelopen zomer voor São Paulo in zijn geboorteland. Eerder kwam hij uit voor Bahia, Sevilla, Barça en Juventus. Aan de stad Sevilla bewaart Alves de beste herinneringen. "Geef mij Sevilla maar. De mensen lijken daar wel Braziliaans. Het leven speelt zich veelal af op straat en de mensen hebben veel energie. Ze zijn brutaal. Daar hou ik van."

Om racisme in het voetbal is deze week weer veel te doen door het wangedrag van de Bulgaarse fans in de interland tegen Engeland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws