Rel bij Achilles'29 gaat door: politie verwijdert mensen van afgesloten sportpark

Rel bij Achilles'29 gaat door: politie verwijdert mensen van afgesloten sportpark

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 06:56vr 18-10-2019 om 06:56

Een dertigtal mensen hebben zich donderdagavond toegang verschaft tot het afgesloten sportpark dat van Achilles'29 was. De politie moest er aan te pas komen om de aanwezigen te verwijderen op sportpark de Heikant, dat nu in het bezit is van de familie Derks.

De politie heeft geen aanhoudingen verricht, maar heeft de aanwezigen wel verzocht om te vertrekken, zo valt te lezen op Omroep Gelderland. Vermoedens bestaan dat de indringers via de achterkant van het sportcomplex binnen zijn gedrongen. De hekken van De Heikant zijn namelijk sinds donderdag afgesloten door de familie Derks, de eigenaar van het sportpark.

Zij stellen dat Achilles'29, jarenlang bespeler van de velden, geen huur meer betaalt en dus ook geen recht meer heeft op het gebruik van het sportpark. De invloedrijke Groesbeekse familie kreeg na een biedingsprocedure de inboedel op de Heikant in het bezit en heeft dus nu besloten om Achilles daar geen toegang meer toe te geven, maar om de spullen te verkopen.

Tegenover Omroep Gelderland reageert Ria Derks op de indringers op het sportpark. "Een bestuurslid van Achilles heeft opgeroepen om hier langs te komen en het sportpark te betreden. Daar is dus blijkbaar gehoor aan gegeven. Wij zagen daarop reden om de politie te bellen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws