Curator verkoopt inboedel Achilles'29, familie Derks gooit sportpark op slot

Curator verkoopt inboedel Achilles'29, familie Derks gooit sportpark op slot

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 18:54do 17-10-2019 om 18:54

Laatste update: donderdag 17 oktober 2019 om 21:49do 17-10-2019 om 21:49

De inboedel van Achilles'29 uit Groesbeek is donderdagmiddag verkocht door de curator. De familie Derks, die eigenaar is van de grond, heeft de ingang tot het sportcomplex op slot gedaan.

Dat melden de Gelderlander en Omroep Gelderland donderdag. De voetballers van onder de veertien jaar die zich donderdag meldden voor de training van 18.00 uur konden uitwijken naar de velden van VVLK in Leuth. De familie Derks staat tegenwoordig lijnrecht tegenover de club. Dat was vroeger anders, toen het nog een zeer prominente rol had binnen de club. Achilles is niet meer welkom op het terrein van de familie. "Omdat er getracht is eigendommen van ons te onttrekken", zegt Ria Derks tegen Omroep Gelderland.

Voormalig Achilles-bestuurder Elrie Bakker-Derks zegt tegen de Gelderlander dat niemand het terrein meer op komt. Curator Eric Looijen stelt dat de familie in haar recht staat door sportpark De Heikant op slot te doen. "Er is door de club geen huur betaald. Daardoor is de huurovereenkomst vervallen", zegt hij tegen de Gelderlander.

"Ik heb de RKSV Achilles '29 verschillende keren daarop aangesproken, maar die heeft niet gereageerd. Sommige mensen denken dat in het voetbal andere wetten gelden: maar ook voor Achilles geldt gewoon het Nederlands recht."

Inboedel
Curator Looijen heeft donderdag onder meer enkele lichtmasten, grote en kleine doelen, behandeltafels, tenue's,  vangnetten, dug outs, geluidsinstallaties, tafels en stoelen, wasdrogers en -machines en oefenpoppen verkocht, schrijft de Gelderlander. Het is niet duidelijk aan wie de spullen verkocht zijn, maar de Gelderlander denkt dat de inboedel gekocht is door de familie Derks.

Achilles was jarenlang een van de grootste amateurclubs van Nederland. Onder leiding van Eric Meijers, die nu actief is bij VVSB, promoveerde de club naar de Jupiler League (nu Keuken Kampioen Divisie). Vanaf dat moment ging het bergafwaarts. De club degradeerde, mede door grote financiële problemen, naar de Tweede Divisie, toen naar de Derde Divisie en staat nu laatste in de Hoofdklasse A. In zeven duels is er slechts één puntje gepakt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws