De Roon: 'Hij zei dat Frenkie de Jong de beste speler is met wie hij samenspeelde'

De Roon: 'Hij zei dat Frenkie de Jong de beste speler is met wie hij samenspeelde'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 08:14vr 18-10-2019 om 08:14

Marten de Roon is onder de indruk van de bijzondere kwaliteiten van Frenkie de Jong. De defensieve middenvelder van Atalanta Bergamo is maar wat blij dat hij bij Oranje samen kan spelen met de spelmaker van Barcelona.

Dat De Jong veel indruk maakt op de velden blijkt wel uit de resultaten van de Speler van het Jaar-verkiezing van de FIFA. "Als voetballers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo bij een verkiezing op je stemmen, dan weet je dat hij goed is", zegt De Roon tegenover Voetbal International.

"Ik denk dat ik wel redelijk heb kunnen zien bij het Nederlands elftal hoe goed hij is", gaat de controleur van Atalanta verder. "Het is bijzonder om met zo iemand te spelen. Met Hans (Hateboer, red.) heb ik het daar ook wel over. Wie is de beste speler met wie je hebt gespeeld, vroeg ik hem laatst. Frenkie, zei hij."

"Hij heeft een kwaliteit, een gogme, een charisma over zich. Dat is denk ik de reden dat mensen hem met Johan Cruijff vergelijken. Ik heb Cruijff zelf niet gezien, maar mijn vader zegt weleens dat ze het zwoele gemeen hebben: hoe ze bewegen, hoe ze kunnen veranderen van richting. Als ik Frenkie naast me heb, speel ik de bal graag naar hem, omdat ik weet dat hij wat bedenkt. Hij heeft iets wat niemand anders heeft."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt Frenkie de Jong de beste middenvelder ter wereld?

(12956 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws