'Dat doen we al twintig jaar, want Ajax heeft altijd meer geld gehad dan PSV'

'Dat doen we al twintig jaar, want Ajax heeft altijd meer geld gehad dan PSV'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 12:38vr 18-10-2019 om 12:38

Toon Gerbrands voelt zich senang bij PSV en heeft dus niet getwijfeld over een langer verblijf in Eindhoven. In het verleden kon de algemeen directeur meerdere keren naar Engeland verhuizen.

"Ik heb twee, drie keer de kans gehad om in de Premier League te werken", vertelt Gerbrands aan Veronica Inside. Hij doet er naar eigen zeggen niet moeilijk over. "Ik heb een heel simpele redenering: op het moment dat de raad van commissarrissen het niet meer ziet zitten in mij, stoppen we ermee en ga ik wat anders doen."

Zover komt het niet: Gerbrands gaat zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2025. Hij is al vijf jaar in functie bij PSV en in periode pakten de Eindhovenaren drie landstitels. Gerbrands maakt zich geen illusies over het verkleinen van het financiële gat met Ajax. "Dat doen we al twintig jaar", zegt hij.

"Ajax heeft altijd meer geld gehad dan PSV, dus dat betekent dat je altijd moet nadenken over je eigen kracht. De harde cijfers zijn dat we deze eeuw tien keer landskampioen zijn geworden en de afgelopen vijf jaar drie keer. Ga maar na. We moeten geen prijzen proberen te halen met geld, dat doen we al jaren niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws