Ajax-avonden vallen Overmars zwaar: Na die wedstrijd was ik echt gesloopt

Ajax-avonden vallen Overmars zwaar: "Na die wedstrijd was ik echt gesloopt"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 14:51vr 18-10-2019 om 14:51

De Europese avonden van Ajax gaan Marc Overmars niet in de koude kleren zitten. Regelmatig is hij 'gesloopt', zo laat de 46-jarige directeur weten aan Ajax Life.

"Weet je, vanuit mezelf sta ik er te weinig bij stil wat we bereiken. Dat had ik als speler al", vertelt een openhartige Overmars. "Ik ben op tig verschillende vlakken binnen de club aan het schakelen. Eigenlijk ben ik continu in mijn hoofd bezig. Dat kost veel energie."

"Na Europese wedstrijden ben ik de volgende dag soms meer moe dan ik was als speler. Dat meen ik echt. Rondom de thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia (2-0, red.) in de voorronde was het helemaal erg, los van dat ik er niet aan moest denken dat we in de Europa League terecht zouden komen. Na die wedstrijd was ik echt gesloopt."

Onlangs werd Overmars geraakt door een tachtigjarige man, die hem vertelde hij zo genoot van de Europese avonden van Ajax. "Daar doe je het toch mede voor: het plezier dat het anderen brengt", zegt hij. "Ik vind het een mooi compliment. Voor ons. Voor mij ook. En op zo'n moment besef je ook: jeetje, dat ik dit zelf mag meemaken. In 1995 was ik er als speler bij betrokken, nu als bestuurder."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws