Slutsky geïrriteerd: 'Laat me niet lachen! Na Ajax de meeste treffers in 2019'

Slutsky geïrriteerd: 'Laat me niet lachen! Na Ajax de meeste treffers in 2019'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 15:02vr 18-10-2019 om 15:02

De selectie van Vitesse onderging afgelopen zomer de nodige wijzigingen, maar staat op een knappe vierde plaats in de Eredivisie. Toch is de kritiek op het 'countervoetbal' van de Arnhemmers niet van de lucht. Onterecht, meent trainer Leonid Slutsky.

"Wist jij dat dit de beste start van deze club in deze eeuw was? Dat wij na Ajax de meeste treffers hebben gemaakt in het kalenderjaar 2019?", steekt Slutsky van wal in Voetbal International. "Ik denk dat er in Manchester ook wel een lokale journalist te vinden is die het voetbal van Pep Guardiola helemaal niets vindt. Nee, dat heeft niets te maken met de kritische Nederlandse voetbalgeest."

"Kijk gewoon naar de feiten en vertel mij dan hoe het komt dat wij zo vaak scoren?", vervolgt de Rus, die zaterdag met de Arnhemmers op bezoek gaat bij VVV-Venlo. "Countervoetbal? Laat me niet lachen! Tachtig procent van onze treffers werd voorafgegaan door minstens zeven passes. Is dat countervoetbal? Hou toch op! We spelen eigenlijk al sinds februari goed en scoren veel."

Slutsky ziet wel een groot verschil met AZ, dat eveneens twintig punten heeft. "Bij AZ zie je jongens die al vanaf de jeugd samenspelen en zijn er iedere zomer slechts enkele wijzigingen." Dat is bij Vitesse een utopie. "Wij zijn gericht op andere dingen. Beter maken, verkopen, ervaring laten opdoen. Daar hoor je mij niet over zeuren, dat is Vitesse, dat is ook wat de eigenaar wil."

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Is de kritiek op het spel van Vitesse onterecht?

(914 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws