'Grote dingen laten zien bij Ajax, maar City zou ooit volgende stap kunnen zijn'

'Grote dingen laten zien bij Ajax, maar City zou ooit volgende stap kunnen zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 20:04vr 18-10-2019 om 20:04

Edson Álvarez kan zijn geluk niet op met zijn start bij Ajax. Voor de 21-jarige Mexicaan was zijn debuut in de Champions League een droom die uitkwam, maar hij is nog lang niet verzadigd, vertelt hij in een groot interview met Voetbal International.

"Toen ik tegen Lille op het veld voor het eerst de hymne van de Champions League hoorde, werd ik emotioneel. Dat was een heel bijzonder moment", zegt Álvarez tegen VI. "Ik was zo ongelooflijk trots na alles wat er is gebeurd in mijn leven. Van de straat in Mexico naar de Champions League, dat is een heel lange weg vol hobbels en doet echt iets met me. Ik heb mijn tranen bedwongen, maar het scheelde niet veel."

"Toen ik scoorde tegen Lille, was het plaatje compleet, fantastisch. Het is moeilijk in woorden uit te drukken wat ik voelde. Ik heb vooral heel erg genoten", vervolgt de verdediger annex middenvelder, die weet dat hij nog moet verbeteren. "Maar ik heb op het hoogste niveau, de Champions League, al goed gepresteerd, dus ik weet dat ik het kan. En ik weet ook dat het over een paar maanden nog veel beter zal zijn. Dat moet ook, want ik wil hier grote dingen laten zien."

"En daarna? Eerst de focus op Ajax", aldus Álvarez. "Kampioen worden en hopelijk heel ver komen in de Champions League. Ik hou van het aanvallende voetbal dat Manchester City speelt, dat is vergelijkbaar met dat van Ajax. Ooit daar voetballen zou een volgende stap kunnen zijn, maar eerst wil ik heel veel mooie dingen bij Ajax realiseren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Álvarez een blijvertje op het middenveld van Ajax?

Ja
62%
Nee
38%
(7144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws