Nijhuis: 'Er waren protesten. Wij hoeven daar voorlopig niet op vakantie'

Nijhuis: 'Er waren protesten. Wij hoeven daar voorlopig niet op vakantie'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 08:57za 19-10-2019 om 08:57

Laatste update: zaterdag 19 oktober 2019 om 13:51za 19-10-2019 om 13:51

Bas Nijhuis kan zich voorstellen dat alles en iedereen in Azerbeidzjan woest is op Dennis Higler, die vorige week de leiding had over het EK-kwalificatieduel tussen Hongarije en Azerbeidzjan. Higler keurde een treffer in blessuretijd af, waardoor de voorsprong van Hongarije bleef staan. Het werd 1-0.

Higler floot een uitstekende wedstrijd, zegt Nijhuis, maar heeft door een arbitrale fout de woede van Azerbeidzjan op de hals gehaald. "Toen brak de pleuris uit", zegt Nijhuis, die VAR was, bij Veronica Inside.

"In de 92e minuut kwam er een bal voor en het leek erop dat het een doelpunt werd, maar een aanvaller zou hands hebben gemaakt. De bal bleek echter tegen het lichaam aan te komen. Hij had zijn armen wel wijd, dus misschien was hij daar tegenaan gekomen. Het doelpunt werd afgekeurd. Dan wordt het even druk langs de lijn, want iedereen is in rep en roer. Trainers krijgen blijkbaar heel snel het bericht dat het verkeerd is. Ik zei dat wij pas na de wedstrijd konden reageren."

Higler keurde de treffer af. "Het is echt heel zuur. Hij floot een wedstrijd waarin er niets aan de hand was. Dat is ons lot als scheidsrechter. Wat hij goed heeft gedaan is na afloop zijn excuses aanbieden aan de trainer van Azerbeidzjan. Dat vind ik echt heel goed. Daardoor keerde de rust terug."

Door de beslissing is Higler voorlopig persona non grata in Azerbeidzjan. "Ik hoorde dat er protesten waren. We hoeven daar de komende tijd niet op vakantie. Het is zuur. Het gebeurt ons allemaal een keer, maar dit is wel heel extreem", zegt Nijhuis. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws