'Als je hoort wat mensen roepen, voel ik me soms een beetje miskend bij Ajax'

'Als je hoort wat mensen roepen, voel ik me soms een beetje miskend bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 10:45za 19-10-2019 om 10:45

Quincy Promes voelde zich 'miskend' bij Ajax, nadat hij als de grote aankoop binnen werd gehaald, maar vooral werd bekritiseerd in zijn eerste maanden. Dat heeft volgens hem te maken met zijn periode in Rusland, waarin bijna niemand hem zag spelen.

Promes was de grote man bij Spartak Moskou, maar kreeg daar in Nederland weinig waardering voor. Bij Ajax werd Promes daarom met argusogen bekeken. "Hoe dat is? Ik hoor en lees af en toe wat, maar het heeft nooit effect gehad op mij. Het komt omdat ik in Rusland heb gespeeld en daar uit beeld was voor de mensen uit Europa", vertelt Promes bij Inside Ajax.

"Ik kwam niet iedere week op tv, dus ze misten een groot deel van mijn carrière. Juist dat waren mijn beste jaren. Mensen missen daarom een beeld van mij", vervolgt Promes.

"Ze zagen me alleen bij het Nederlands elftal. Daardoor is er iets ontstaan, maar het heeft geen effect op mij, zoals je aan mijn cijfers kunt zien. Als je de statistieken erbij haalt, kun je er weinig over zeggen. Maar als je hoort wat mensen roepen, voel ik me soms een beetje miskend. Maar nogmaals, het heeft geen effect op mij."

"Kritiek is goed. Dat hebben spelers nodig. Als het opbouwende kritiek is, is het altijd welkom. Het enige dat ik kan doen is m'n voeten laten spreken. Daar ben ik mee bezig", zegt Promes.

Promes werd afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro gekocht van Sevilla.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws