Koeman heeft 'Barcelona-clausule': 'Daar zijn afspraken over, ze moeten betalen'

Koeman heeft 'Barcelona-clausule': 'Daar zijn afspraken over, ze moeten betalen'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 12:28zo 20-10-2019 om 12:28

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal heeft afspraken met de KNVB over een overstap naar FC Barcelona. Dat bevestigt directeur topsport Nico-Jan Hoogma van de bond bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

De KNVB hoopt ook na het EK 2020 te blijven samenwerken met Koeman. De oud-trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV staat er door het succes van Oranje echter goed op. Spaanse en Nederlandse media speculeren onder meer over een overstap naar zijn oude liefde Barça volgende zomer.

"Ik hoop het niet", reageert Hoogma op de vraag of Koeman na het EK naar Barcelona zal gaan. "Ik hoop dat wij nog heel lang samen kunnen werken, want ik vind dat het uitstekend gaat. Maar Ronald heeft al heel lang te kennen gegeven dat hij ooit trainer wil zijn van Barcelona. Laten we zien wat er gaat gebeuren. Succes bij Oranje zal hem zeker helpen, zoals dat iedereen helpt bij ons. Maar nogmaals: ik hoop dat het traject doorgaat tot en met het WK in Qatar."

Mocht de Spaanse kampioen zich melden, dan lijkt een vertrek van Koeman evenwel bespreekbaar. Hoogma geeft toe dat er een 'Barcelona-clausule' in het contract van de keuzeheer staat. "Daar zijn afspraken over gemaakt. Daar moeten ze wat voor betalen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws