'Veelbesproken afspraak tussen KNVB en Koeman vervalt in maart 2020'

'Veelbesproken afspraak tussen KNVB en Koeman vervalt in maart 2020'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 08:19ma 21-10-2019 om 08:19

Laatste update: maandag 21 oktober 2019 om 08:30ma 21-10-2019 om 08:30

Ronald Koeman kan het Nederlands elftal inruilen voor FC Barcelona, maar dan moet de KNVB vóór maart 2020 weten dat hij gebruik wil maken van die clausule. Dat heeft Mundo Deportivo vernomen. De krant uit Barcelona claimt informatie te hebben over de zogenaamde 'Barça-clausule'.

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma onthulde zondag bij FOX Sports dat Koeman een clausule in zijn contract heeft staan waardoor hij de KNVB in kan ruilen voor Barcelona. 

"Ik hoop dat wij nog heel lang samen kunnen werken, want ik vind dat het uitstekend gaat. Maar Ronald heeft al heel lang te kennen gegeven dat hij ooit trainer wil zijn van Barcelona. Laten we zien wat er gaat gebeuren. (...) Daar zijn afspraken over gemaakt. Daar moeten ze wat voor betalen."

Hoogma vertelde niet welke haken en ogen er aan de clausule zitten en of die alleen ná het EK geldt. Mundo Deportivo weet in ieder geval dat Koeman gebruik kan maken van de clausule, mits deze voor maart 2020 geactiveerd wordt. Daarna kan hij zich niet meer beroepen op de afspraak die met de KNVB gemaakt is. Het EK met Oranje begint drie maanden later, op vrijdag 12 juni.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde heeft in Catalonië nog een contract tot het einde van het seizoen. Hij heeft de achterban tot nu toe nog niet volledig voor zich kunnen winnen, ondanks dat hij vorig seizoen kampioen werd met de club. In de Champions League ging het in de halve finale mis en ook de finale om de Copa Del Rey werd verloren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws