Maher legt achilleshiel PSV bloot met FC Utrecht: 'Dan zijn ze niet dreigend'

Maher legt achilleshiel PSV bloot met FC Utrecht: 'Dan zijn ze niet dreigend'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 09:35ma 21-10-2019 om 09:35

Adam Maher is dolblij met de zege van FC Utrecht op PSV. De Domstedelingen begonnen zaterdagavond met vier middenvelders om de aanvoerlijnen naar Donyell Malen, Steven Bergwijn, Mohamed Ihattaren en Ritsu Doan droog te leggen - en slaagden daarin. In Stadion Galgenwaard werd het 3-0.

"We wisten dat de kracht van PSV bij hun vier aanvallers ligt", verklaart Maher in de Volkskrant. De middenvelder van Utrecht stond tussen 2013 en 2018 onder contract bij PSV en was verantwoordelijk voor de 2-0. "Door ze geen ruimte te geven, hebben we de angel uit hun spel gehaald."

PSV had geen Plan B, merkte Maher. "Met Luuk de Jong in de spits konden ze nog een lange bal spelen als ze het moeilijk hadden. Dan hield hij de ballen vast en konden ze van daaruit gaan voetballen. Dat type heeft PSV nu niet. Ze moeten het doen met bewegelijke spelers."

"Als de centrale verdedigers de bal hebben, zijn ze niet dreigend", stelt de oud-PSV'er. "Het is niet erg dat we ons in eigen stadion wat verder lieten inzakken. Je ziet dat de supporters ook achter je gaan staan als je in de duels komt en er af en toe gevaarlijk uitkomt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws