'Anderhalf keer wedstrijdvergoeding' voor Makkelie: 'Is een prachtige ervaring'

'Anderhalf keer wedstrijdvergoeding' voor Makkelie: 'Is een prachtige ervaring'

21-10-2019 09:49
54

Danny Makkelie en andere Nederlandse scheidsrechters fluiten regelmatig een wedstrijd in de competitie van Saudi-Arabië. Ondanks de morele bezwaren, bezweert Makkelie dat het hem niet om het geld te doen is.

"Het gaat om anderhalf keer de wedstrijdvergoeding die we in Nederland krijgen", vertelt hij bij Studio Voetbal. "Ze hebben daar geen vertrouwen in hun eigen scheidsrechters. Vanuit de hele wereld komen scheidsrechters daar fluiten. Het is een prachtige ervaring. Je leert op andere gebieden fluiten."

Als hij wordt geconfronteerd met het feit dat bijvoorbeeld op homoseksualiteit de doodstraf staat in Saudi-Arabië, antwoordt Makkelie: "In elk land spelen er bepaalde zaken. Zo lang er van hoger hand, vanuit de politiek niet wordt gezegd dat het gevaarlijk is of dat je het niet moet doen, gaan we daar gewoon fluiten."

"Ik kan het niet in mijn eentje veranderen", aldus de scheidsrechter. "Het is mijn taak om te fluiten. Als men vindt dat het niet kan, hoor ik het graag en moeten we daar als Nederland mee stoppen."

No Poll