Van der Vaart en Vermeulen nemen Makkelie onder vuur: 'Natuurlijk discutabel'

Van der Vaart en Vermeulen nemen Makkelie onder vuur: 'Natuurlijk discutabel'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 07:32ma 21-10-2019 om 07:32

PSV kreeg zaterdag tegen FC Utrecht - op advies van de VAR - twee rode kaarten van scheidsrechter Danny Makkelie. Dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn, vinden Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen. Denzel Dumfries maakte in de slotfase hands.

De rechtsback van PSV had zijn tweede geel verdient, aldus Van der Vaart en Vermeulen, maar Makkelie hield de kaarten op zak. "Opzettelijk hands is geen gele kaart meer. Dat is drie of vier jaar geleden veranderd. Toen was het spelbederf en leverde het een gele kaart op. Nu is het alleen nog maar geel als hij een veelbelovende aanval onderbreekt", probeert de scheidsrechter duidelijkheid te scheppen bij Studio Voetbal.

"Dat is eigenlijk raar. Vind je dat niet raar?", reageert Van der Vaart. Makkelie: "Nee, want dan zou elke handsbal een gele kaart opleveren. Elke bal die tegen een arm aan wordt geschoten, zou dan geel zijn." Van der Vaart is het daar niet mee eens. "Als je fluit voor hands, dan vind ik het ook een gele kaart."

Ook Vermeulen kan zich niet vinden in de uitleg. "Waarom maakt hij hands, denk je?", vraagt hij aan de scheidsrechter, die stelt dat Dumfries 'waarschijnlijk verkeerd timet. Vermeulen: "Maar hij realiseert zich toch dat als hij daar geen hands maakt, zijn tegenstander zo door kan lopen? De opmerking die jij maakt over dat hij geen veelbelovende aanval onderbreekt, is natuurlijk best wel discutabel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Dumfries rood verdiend?

Ja
68%
Nee
32%
(1504 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws