Kerkhofjes: 'Van Bommel moet hem niet zo voor de leeuwen gooien, hij is pas 17'

Kerkhofjes: 'Van Bommel moet hem niet zo voor de leeuwen gooien, hij is pas 17'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 10:32ma 21-10-2019 om 10:32

Willy en René van de Kerkhof hebben geen spaan heel gelaten van de prestatie van PSV en vooral de rol van trainer Mark van Bommel daarin. De broers waren niet te spreken over een aantal keuzes van de oefenmeester van PSV.

Het opstellen van Jorrit Hendrix was volgens René van de Kerkhof een grote fout. "Dat mag Van Bommel zich aanrekenen", legt hij uit bij Omroep Brabant. "Ik had Erick Gutiérrez in de opstelling verwacht, maar daar koos hij niet voor. Dat vond ik wel jammer. Ik denk dat Guti heeft laten zien dat hij in het elftal thuishoort in plaats van Hendrix."

Ook stelde René dat Van Bommel de 17-jarige Mohamed Ihattaren nooit had mogen opstellen in deze moeilijke tijden. " Ik vind dat je hem in bescherming had moeten nemen en Guti had moeten laten spelen in zijn plaats. Die jongen is pas 17, daar moet je ook rekening mee houden. Je moet hem niet zo voor de leeuwen gooien."

"Een complete offday, ik heb PSV nog nooit zo slecht zien voetballen", is het eindoordeel van broer Willy. "Met 3-0 komt PSV nog verschrikkelijk goed weg, want als Utrecht dit had uitgespeeld was het 6-0 geworden. Je had geslacht kunnen worden met acht veldspelers. Het was een drama, dit is volgens mij nog nooit voorgekomen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws