Lopetegui is gelukkig met De Jong: 'Deed hij ook in de weken dat hij niet scoorde'

Lopetegui is gelukkig met De Jong: 'Deed hij ook in de weken dat hij niet scoorde'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 11:27ma 21-10-2019 om 11:27

Julen Lopetegui is verheugd dat Luuk de Jong na acht wedstrijden zonder doelpunt heeft gescoord voor Sevilla. De Spaanse oefenmeester hield het vertrouwen in de pinchhitter en zag hoe de Nederlander dat vertrouwen zondagavond terugbetaalde met de winnende goal tegen Levante (1-0).

In de 72e minuut mocht De Jong invallen in Ramón Sánchez Pizjuán, waarna hij vijf minuten voor tijd met het hoofd voor de verlossing zorgde bij Sevilla. "Luuk heeft het de laatste weken niet makkelijk gehad, maar hij heeft nooit opgegeven", zegt Sevilla-trainer Lopetegui tegenover diverse Spaanse media, opgetekend door La Vanguardia.

"Ik ben heel blij dat Luuk gescoord heeft, want we weten hoe hard hij er voor gewerkt heeft", gaat Lopetegui verder. "Ook in de weken dat hij niet scoorde heeft hij zijn best gedaan. Wij en de fans zijn hem blijven steunen en zo zie je maar dat hard werken altijd loont. We hopen dat dit de eerste van vele doelpunten is in dienst van Sevilla."

Sevilla staat dankzij de late treffer van De Jong zesde in de Primera División. Donderdag speelt de club uit Andalusië een thuiswedstrijd in de Europa League. Het Luxemburgse Dudelange is dan de tegenstander.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws