'Ik hapte snel naar adem, was niet fris in m'n hoofd en kreeg zware benen'

'Ik hapte snel naar adem, was niet fris in m'n hoofd en kreeg zware benen'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 14:33ma 21-10-2019 om 14:33

Mustafa Saymak kon zondagmiddag eindelijk weer genieten op het voetbalveld. Met twee assists hielp hij PEC Zwolle op weg naar eindelijk weer eens een driepunter, ten koste van ADO Den Haag (3-1).

"Dit was nog geen PEC-voetbal", blijft Saymak kritisch in De Stentor. "Na hun vroege goal (Michiel Kramer, red.) dacht ik wel: we hebben niet het vertrouwen en de vorm om dit even om te draaien. We waren toen te voorspelbaar en speelden nog met te veel spanning."

Na een vervelende en mislukte periode bij het Turkse Rizespor, keerde hij deze zomer terug naar de Eredivisie. In eerste instantie was het nota bene ADO Den Haag, tegenstander van afgelopen zondag, dat Saymak terug wilde halen naar Nederland. PEC Zwolle handelde vervolgens snel.

"Ik heb ontzettend veel voor mezelf getraind, maar echte conditie krijg je door wedstrijden te spelen", vertelt hij. "Ik miste de hele voorbereiding, anders was ik veel eerder wedstrijdfit. Dan hap je in je eerste wedstrijden snel naar adem. Dan ben je niet fris in je hoofd en krijg je zware benen. Dan gaan ballen, die normaal een eitje voor je zijn, ineens zelfs fout."

In de 38ste minuut legde Saymak de bal panklaar op het hoofd van Iliass Bel Hassani. "Dat moest ook wel, want Iliass is geen geweldige kopper. Ik voelde me vandaag Ruben Schaken. Een ouderwetse rechtsbuiten die de ballen vanaf de achterlijn voorgeeft."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws