Blind treft watervlugge Chelsea-spits: 'Bij elke ploeg wel een snelle speler'

Blind treft watervlugge Chelsea-spits: 'Bij elke ploeg wel een snelle speler'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 16:04di 22-10-2019 om 16:04

Daley Blind ziet het als een beloning voor heel Ajax dat liefst vier spelers van het succesteam van vorig jaar kans maken op de Ballon d'Or. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Dusan Tadic behoren tot de dertig genomineerden.

"Ik vind het fantastisch dat er zoveel jongens genomineerd zijn", vertelt Blind op de persconferentie van Ajax voorafgaand aan het Champions League-duel met Chelsea van woensdagavond. "Dat geeft aan wat voor seizoen we hebben gehad. Zeker ook als team." Een voorkeur spreekt hij niet uit. "Ik denk dat ze het verdienen. Laten we hopen dat één van hen het wordt, maar ik kan niet kiezen."

Blind ging ook in op de naderende confrontatie met Chelsea. Hij weet dat Nederlandse teams vaak moeite hebben met Premier League-clubs en heeft wel een idee waar dat aan ligt. "Ik zou denken vooral het fysieke gedeelte. In de Premier League ligt dat hoog. Het zou kunnen dat Nederlandse ploegen daar wat moeite mee hebben. Maar het voetballende speelt een grotere rol."

De Oranje-international wordt tegen de Londenaren geconfronteerd met de watervlugge Tammy Abraham. Al te veel zorgen maakt hij zich niet. "Het lijkt wel alsof deze discussie elke week terugkomt. Bij elke ploeg loopt wel een snelle speler rond. Dat was tegen Lille, Valencia en PSV ook zo. Ik lig daar niet wakker van. We vallen samen aan en we verdedigen samen. Als je je goed opstelt, kun je een hoop voorkomen."

Wel is Blind lovend over de Chelsea-spits. "Hij doet het heel erg goed. Het is een goede spits, maar ik bereid me voor als altijd; dus niet alleen op hun spits, maar op het hele elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws