'We kennen allemaal Ziyech en Tadic, maar Van de Beek belangrijkste man Ajax'

'We kennen allemaal Ziyech en Tadic, maar Van de Beek belangrijkste man Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 07:48wo 23-10-2019 om 07:48

Ajax heeft vorig seizoen ook in Engeland veel respect afgedwongen met zijn prestaties in de Champions League. Dat stelt BBC-verslaggever John Murray in aanloop naar het duel met Chelsea in de Johan Cruijff Arena. Hij ziet Donny van de Beek als de grote man aan Amsterdamse zijde.

"Als je naar Ajax kijkt weet je nooit precies wat er gaat gebeuren, maar je weet wel dat het opwindend en vermakelijk wordt. Het is dit seizoen ietsje anders, maar zonder twijfel passen de prestaties van de laatste jaren in de historie van de club", zegt Murray tegen Voetbal International.

"Ajax heeft in heel Europa en waarschijnlijk de hele wereld de harten van de mensen veroverd", vervolgt Murray over de ploeg van coach Erik ten Hag. "Iedereen vroeg zich af of ze dat dit seizoen een vervolg konden geven en of ze opnieuw hun stempel konden drukken op de Champions League. We fronsten even de wenkbrauwen toen het erop leek dat ze de groepsfase niet eens zouden halen. Maar ze beleven een indrukwekkende start."

"Veel nieuwe, jonge spelers zijn al opgestaan om de opengevallen plaatsen in te vullen. Dat is de Ajax-manier. Dat is hoe het hier werkt", weet Murray, die Donny van de Beek evenwel als de belangrijkste Ajacied aanwijst. "Van de Beek is waarschijnlijk de belangrijkste man. We kennen allemaal Tadic en Ziyech, maar ik denk dat het heel belangrijk is dat Van de Beek is gebleven. Ik weet zeker dat de toekomst van Van de Beek bij een Europese topclub ligt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Chelsea?

Zege Ajax
70%
Zege Chelsea
12%
Gelijkspel
18%
(3121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws