PSV-opponent heeft 'veel gelachen met Van Bommel': 'Trokken privé veel op'

PSV-opponent heeft 'veel gelachen met Van Bommel': 'Trokken privé veel op'

Gepubliceerd: donderdag 24 oktober 2019 om 08:15do 24-10-2019 om 08:15

Valérien Ismaël ziet de hand van Mark van Bommel terug bij PSV. Dat vertelt de 44-jarige trainer van LASK Linz, die bij Bayern München met de Nederlander samenspeelde, in De Telegraaf. De twee nemen het donderdagavond tegen elkaar op in de Europa League.

"Als trainer is hij op de bank nu zeer rustig, dat was hij destijds op het veld bij Bayern niet", stelt Ismaël. "Toen was hij hard op de bal. Hij was slim, zeer bedreven in de ballen inspelen van achteruit, goede passes. Daarin herken ik duidelijk zijn handschrift bij zijn ploeg en zijn visie op het voetbal uit onze tijd bij Bayern."

"Hij had een ongelooflijke pass spiel, was heel 'vast' aan de bal", vervolgt de Fransman. "En dat zie je terug in zijn ploeg, die extreem balvast is. We moeten daar een oplossing voor zien te vinden."

Van Bommel bestempelt de Oostenrijkers als favoriet, omdat zij wél van FC Basel wonnen in de voorrondes van de Champions League. "Dat hij ons favoriet noemt zal zijn om de druk een beetje te verdelen", lacht Ismaël, die de bal terugkaatst. "PSV wordt de zwaarste tegenstander in Europa dit seizoen. Dit zijn de duels waar wij van kunnen leren."

De PSV-trainer gaf al aan uit te kijken met het weerzien met Ismaël. "In Duitsland hebben we 200 meter van elkaar gewoond", reageert laatstgenoemde. "Privé trokken we veel met elkaar op, ook de vrouwen en kinderen. Hij had een ridgeback en ik een herdershond, dus we zijn vaak gaan wandelen, hebben veel gelachen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat gaat PSV doen tegen LASK Linz?

(3024 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws