Spelersrapport: Acht (!) onvoldoendes bij dramatisch Feyenoord; Senesi lichtpuntje

24-10-2019 20:50 Laatste update: 21:12
156

Twee strafschoppen hebben Feyenoord de das omgedaan in een teleurstellende verliespartij tegen Young Boys. De eerste werd gegeven na een oliedomme handsbal van Edgar Ié, de tweede nadat Kenneth Vermeer Roger Assalé licht aantikte in het eigen strafschopgebied. VoetbalPrimeur maakt rapport op en komt maar tot drie voldoendes.

Kenneth Vermeer 4,5: De keeper begon erg slordig aan de wedstrijd. Hij zag er onzeker uit en ging bij de tweede strafschop voor Young Boys in de fout. Hij was te laat bij de bal en tikte Roger Assalé – zij het heel licht – tegen zijn voet. De bal ging op de stip en het leverde de 2-0 op voor de thuisploeg.

Lutsharel Geertruida 5: Speelde een hele wisselvallige wedstrijd. De wisselwerking met de rest van de verdediging was niet best en zijn passes misten vaak het doel.

Edgar Ié 2: Was de schlemiel van de avond aan Feyenoord-zijde. Waarschijnlijk was er sprake van kortsluiting bij de verdediger, hij sloeg een voorzet van Young Boys met zijn hand uit de lucht in het eigen strafschopgebied. Het leverde een penalty op voor de thuisploeg en Assalé schoot overtuigend binnen.

Marcos Senesi 6,5: De alom bekritiseerde verdediger speelde een onopvallende, maar solide wedstrijd. Oogt nog altijd wat onzeker in de duels, maar maakte geen opzichtige fouten tegen de Zwitsers en greep een paar keer goed in.

Tyrell Malacia 5,5: Speelde, net als de rest van de Feyenoord-defensie, ongelukkig in defensief opzicht. Aanvallend was de linksback wel nuttig, het samenspel met Larsson aan de zijlijn verliep redelijk.

Orkun Kökcü 5: Probeerde de openingen op de helft van Young Boys te vinden, maar slaagde daar niet vaak in. Verlegde het spel een aantal keer prima, maar kansen leverde het niet op. De corners van Kökcü waren daarnaast van een zeer matig niveau.

Leroy Fer 5: Leek de aangewezen man om rust en ervaring te brengen op het middenveld bij de Rotterdammers, maar leverde veelvuldig ballen in bij de tegenstander uit Bern. Ook in de duel moest hij vaker dan normaal het onderspit delven.

Jens Toornstra 4,5: Speelde een onzichtbare rol op het Feyenoord-middenveld. Had het erg moeilijk in de duels en kon aanvallend absoluut geen vuist maken.

Steven Berghuis 4,5: Was zo goed als onzichtbaar. Deed verwoede pogingen om het spel te maken op de helft van Young Boys, maar weinig acties van de aanvaller waren succesvol. Mocht na een tijdje de hoekschoppen gaan nemen - omdat die van Kökcü niet aankwamen - maar ook Berghuis wist er geen enkele goed voor te krijgen. Mopperde de hele wedstrijd op de scheidsrechter en moest dat in de slotfase bekopen met een domme gele kaart.

Luis Sinisterra 5: Kreeg in de eerste helft dé kans om Feyenoord terug te brengen in de wedstrijd, maar hij schoot in duel met David von Ballmoos tegen de Young Boys-keeper aan. Kwam verder nauwelijks in het wedstrijdbeeld voor.

Sam Larsson 6: Was een van de betere spelers aan de kant van Feyenoord. Maakte het de verdedigers van Young Boys een aantal keer goed lastig, maar kwam zelf niet of nauwelijks in scoringspositie.

WISSELS:

Eric Botteghin 6: Kwam als vervanger van de ongelukkig spelende Ié binnen de lijnen en speelde een solide duel. Na de twee doelpunten had Young Boys ook niet meer de intentie gevaarlijk te worden op de helft van Feyenoord, waardoor Botteghin een makkelijke avond had.

Luciano Narsingh -: speelde niet lang genoeg om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Ridgeciano Haps -: speelde niet lang genoeg om in aanmerking te komen voor een beoordeling.